Annons
Nyheter

”Nu börjar vi ladda inför nästa år”

Regnet fick några besökare att stanna hemma men årets Palmfestival blev ändå lyckad. Allt flöt smidigt och stämningen i tältet var som vanligt på topp.
Nyheter • Publicerad 2 september 2014
Foto: 

Festivalgeneralen Mia Melander är glad men lite sliten och framförallt hes på måndagsmorgonen. Efter festivalhelgen är hon i behov av återhämtning.

- Vi är väldigt nöjda. Inget gick fel och trots regnet kunde alla programpunkter genomföras, säger hon.

Annons

Regnet hällde ner under delar av festivalen. Det drog ner besöksantalet något, särskilt på kvällarna.

- Knallarna var nöjda, på dagen var det ändå fint väder. Men regnet påverkade biljettförsäljningen på tivolit. Vi märkte också att det inte var samma tryck inne i tältet, säger Mia Melander.

När Martin Stenmarck uppträdde i Stadsparken under lördagen öppnade sig himlen.

- Jag är ju säker på att fler hade kommit om vädret varit bättre. Och all heder åt de som dök upp, med tanke på hur mycket det regnade.

Men annars är Mia Melander alltså nöjd med årets festival. Förra året fick ledningen kämpa med en hel del problem. Teknik som slogs ut av regn, toaletter som gick sönder på natten och inte minst det faktum att besökarna inte kunde ringa till varandra.

- Det hände mycket mellan 2012 och 2013. Plötsligt hade alla smartphones och var uppkopplade hela tiden. Näten klarade inte av det. Men i år tog vi tag i detta i god tid, vi ringde runt till de största mobiloperatörerna och säkrade upp.

Redan nu laddar man för nästa år. Då fyller Palmfestivalen jämnt.

- Det är klart att det ska märkas att den fyller 40. Vi är väldigt glada över att skapa en festival som blivit en sådan hemvändarhelg, säger Mia Melander.

För polisen var det en lugn festival. Inte ett enda fall av misshandel har kommit till deras kännedom och bara en handfull stulna mobiltelefoner och plånböcker har anmälts. En av de drabbade var en marknadsknalle som blev bestulen på dagskassan efter att ha lagt ifrån sig sin plånbok på ett bord.

Enligt Bosse Andersson på Trelleborgspolisen var det dessutom ovanligt få poliser i tjänst.

– Det har aldrig varit så få vad jag vet, säger han och medger att regnet förmodligen bidragit till att det varit extremt lugnt.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons