Annons
Nyheter

Klara vinnare i Trelleborgsloppet

Johan Larsson, IFK Lund, och Louise Nilsson Malmö AI, vann årets Trelleborgslopp över 10 kilometer. Båda vann komfortabelt. Segrarna ryckte redan efter en kilometers löpning.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2011
Foto: 
Johan Larsson IFK Lund, vann herrloppet över 10 km.
Johan Larsson IFK Lund, vann herrloppet över 10 km.Foto: Julia Lindemalm
Louise Nilsson, MAI, vann damloppet över 10 km.
Louise Nilsson, MAI, vann damloppet över 10 km.Foto: Julia Lindemalm

Det var perfekt löparväder när Trelleborgsloppet genomfördes på lördagen. Cirka 900 löpare släppte benen lösa mitt under Palmfestivalen.

Snabbast av alla i milloppet var Johan Larsson och Louise Nilsson som fick ta emot publikens jubel i Stadsparken.

Annons

Johan Larsson skulle egentligen ha sprungit i Midnattsloppet i Göteborg på lördagen. Men han ändrade sig för att testa på Trelleborgsloppet vilket några av hans bästa vänner skulle springa. Och det ångrar han inte.

Seger i herrklassen efter att ha avverkat milen på 30 minuter och 53 sekunder, bara 24 sekunder långsammare än banrekordet i Trelleborgsloppet.

– Härligt att vinna. Jag tyckte det var en lättsprungen bana med mycket nerför, säger Johan Larsson som gav sig själv en fin födelsedagspresent eftersom han fyllde 28 år på lördagen.

Han hindrade en hemmaseger då IFK Trelleborgs Magnus Hansson kom tvåa, slagen av Larsson med nästan två minuter, Hansson sprang på 32,45.

– Efter ett par kilometer hade jag ett par sekunder till godo på Magnus. Han hade säkert kunnat hänga med men han liksom jag ville säkert hålla en jämn fart hela loppet och inte springa för fort i början, säger Johan Larsson.

Han började elitsatsa på löpning för bara två år sedan. På SM för två veckor sedan sprang han sitt första lopp på löparbana, då han kom femma på 10 000 meter.

– Jag har bara motionssprungit tidigare, nu satsar jag lite mer på löpningen, men det är terränglöpning som passar mig bäst, säger Lundalöparen som även vann Malmömilen i juni.

– Det här var ett fint lopp och ett fint arrangemang, berömde Larsson Trelleborgsloppet.

Den andra som fick en segerkrans runt huvudet i Stadsparken på lördagsförmiddagen var Louise Nilsson som segrade i damklassen efter att ha sprungit milen på 37,16.

– Det gick över förväntan idag, för jag har knappt sprungit något lopp tidigare i år, säger segrarinnan som satsar på triathlon.

Annons

– Men löpning är min starka sida, jag funderar på att satsa mer på det, säger 24-åriga Nilsson, som var nästan tre minuter före tvåan Marie Olsson, Björnstorps IF.

Precis som Johan Larsson gick hon ifrån tidigt i loppet och gjorde ett ryck redan efter en och en halv kilometer. Och precis som för Larsson var det också första gången hon sprang 10 kilometersloppet i Trelleborg.

– Jag sprang 5 kilometersloppet för tre fyra år sedan men det var mest på skoj då, säger Louise Nilsson som uppskattade banan som gick från Östervångsstadion till Stadsparken.

– Det var kul när man kom in och varvade här i parken och alla hejade extra när de såg att jag var första tjej, det gav extra energi, säger Louise Nilsson.

Segrarna i 5-kilometersloppen blev Daniel Karlsson, Ystads IF, som sprang på 17 minuter och 3 sekunder, och Maria Olsson, Friskbyggarna i Trelleborg, som sprang på 20,27.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons