Annons
Nyheter

"It takes two, baby"

För sjunde året i rad var tältet på Stortorget fullt när det var dags för musikfrågesporten "It takes 2". Bara det att tältet är större än någonsin.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2011
Jesper Sandell och Kalle Sandell i laget Preben Riot and the Love guns.
Jesper Sandell och Kalle Sandell i laget Preben Riot and the Love guns.Foto: Julia Lindemalm

Att publiken kan vara med och svara på musikfrågorna tror konferencier Peter Kronström är en av anledningarna till att evenemanget är så populärt.

– Det är lika mycket tävling för publiken, säger han.

Annons

Årets sex semifinallag består nästan uteslutande av vana "It takes 2"-tävlande. Med ett undantag: Jesper Sandell i "Preber Riot and the Love guns". Förra året tävlade pappa Kalle Sandell med dottern, i år är det sonens tur. Som förstagångstävlande är Jesper Sandell lite nervös innan tävlingen, men han hoppas att han kommer att leva upp till sin systers nivå.

– Det blir svårt, men det tror jag. Jag är väldigt bred, lyssnar på allt möjligt. Det är min styrka, säger han.

En annan nyhet för året är Lasse Lindbom som uppträder i tävlingspauserna.

På förhand favorittippade laget "Baccarudas" består av Niklas Månsson, som vunnit tävlingen de senaste fyra åren, och Lasse Jönsson. Men favoritskapet är ingen tyngd.

– Vi är här för att ha kul. För mig är det lika roligt där uppe varje år, oavsett om jag vinner eller inte. Det är faktiskt sant, säger han.

Hemligheten? Att inte vara nörd.

– Man ska kunna lite om mycket. Vårt svarta hål är tidigt 70-tal och senaste radiohitsen, det är vi urkassa på, säger han.

Men det visade sig att det inte spelade någon större roll, "Baccarudas" vann igen. Femte året för Niklas Månsson och andra året i rad tillsammans med Lasse Jönsson.

Maria Sällberg
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons