Annons
Nyheter

Öppna gavlar mellan Carling och publiken

Jazzig sång och musik parat med gula regnjackor. På onsdagskvällen intog Gunhild Carling och Carling family Månstorps gavlar.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2009
Foto: 
Trots mörka moln och regn var stämningen på topp när Gunhild Carling och Carling family spelade på Månstorps gavlar.
Trots mörka moln och regn var stämningen på topp när Gunhild Carling och Carling family spelade på Månstorps gavlar.Foto: 
Med sång och trumpet bjöd Gunhild Carling och Carling family publiken på blandade och svängiga jazztoner.
Med sång och trumpet bjöd Gunhild Carling och Carling family publiken på blandade och svängiga jazztoner.Foto: 

ÖSTRA GREVIE. – Max här som spelar saxofon fyller 30 i dag. Eller jag menar 40. Jag är ju van att utgå från mig själv och alltid räkna bort 15 år, säger Gunhild Carling och drar igång sin spelning på Månstorps gavlar.

På det konstaterandet följer låtar som "When the count steps in" och "A room with a view". Gunhild Carlings hesa jazzröst ackompanjeras av trombon, saxofon, trummor och klarinett. Tonerna ekar mellan de röda stenväggarna på Månstorps gavlar.

Annons

I samma stund hopar sig regnmolnen på himlen. Paraplyer spänns upp. Flera i den månghövdade och blandade publiken passar på att köpa gula regnponchos som finns till försäljning. Men regnet lägger inte sordin på stämningen.

– Det är första gången som jag är här på Månstorps gavlar. Men jag har haft nöjet att se Gunhild Carling flera gånger innan. Så när jag såg att hon skulle spela här bokade jag biljett på en gång, säger Ulla Gustafsson.

Konserten fortsätter i samma intensiva tempo, dansnummer varvas med smäktande saxofonsolon.

– Jag ska flytta till Hamburg. Men jag kommer gärna hit på fler konserter, säger Ulla Gustafsson.

Andreas Mattsson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons