Annons
Östra Göinge

Huggorm överraskade hundägare – i januari

Alexandra Etholén tyckte att hon såg något bland löven. Hennes hund gick fram och stod plötsligt öga mot öga med en huggorm. I januari.
Hjärsås • Publicerad 28 januari 2018
Huggorm utanför Hjärsås den 28 januari.Foto: Alexandra Etholén

Händelsen inträffade på söndagsmorgonen i skogen utanför Hjärsås. Alexandra Etholén var ute och gick sin vanliga morgonrunda och passerade en liten gran där det brukar ligga en orm och sola på sommaren.

– Min hund tog några steg in på den platsen och då flög tanken på huggormen genom huvudet på mig, berättar hon.

Annons

De hade gått ytterligare en bit när Alexandra Etholén tittade mot vägkanten. Något fångade hennes uppmärksamhet. Hunden gick fram stod plötsligt öga mot öga med en huggorm.

Tack vare att Alexandra Etholén precis hade tänkt på ormen som brukar ligga och sola på sommaren reagerade hon snabbt och drog hunden till sig.

– Ormen var rejält slö och förvirrad eftersom den inte bet hunden, berättar hon.

– Märkligt att se en huggorm i januari.

I vanliga fall går huggormar i dvala i håligheter under vintern och vaknar inte upp förrän i mars–april. Kanske var det den senaste tidens värme som fick just det här exemplaret att avbryta vinterluren ett par månader i förtid.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons