Annons
Nyheter

Utan kavaljer

"Vänsterpartiet är ett centralt parti för att byta politik och regering.”
Nyheter • Publicerad 27 juni 2013
Foto: 

Vem kan ha yppat detta? Socialdemokraterna, som inte har fått nog av rödgröna valförluster? Miljöpartiet, som vill sträcka en vänskapens hand till V och bekänna färg som politisk vattenmelon – det vill säga grön på utsidan men röd på insidan? Eller kommer det kanske från LO:s fackpampar?

Nej, detta tvärsäkra uttalande står att finna i Vänsterpartiets kongressuttalande inför riksdagsvalet, ett dokument där de har listat sina prioriteringar inför det kommande valet.

Annons

Vänsterpartiets självförtroende är det åtminstone inget fel på. Men det är svårt att se partiet som centralt för något överhuvudtaget inom svensk politik, utom för skattehöjningar. Det är ytterst tveksamt ifall något av de andra partierna på den rödgröna flanken är intresserade av att sam­arbeta med V inför valet.

Det rödgröna alternativet som bildades inför valet 2010 var inte annat än ett fiasko.

Fast man kommer inte långt genom att vara politisk panelhöna. Det är mycket möjligt att Jonas Sjöstedt kommer att försöka bjuda upp S eller MP till dans i sitt tal i Almedalen den 4 juli.

Mattias Karlsson
Naomi Abramowicz
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons