Annons
Nyheter

Trygga Trelleborg

Det har blivit tryggare på Trelleborgs gator. I alla fall om man får tro den trygghetsundersökning som polisen har genomfört. Undersökningen genomförs årligen och omfattar de fem polisområdena i Skåne.
Nyheter • Publicerad 18 september 2009
Foto: 
Går säkert i Trelleborg.
Går säkert i Trelleborg.Foto: 

För polisområde södra Skåne, där polisen i Vellinge och Trelleborg ingår, är tryggheten störst i Skåne. Situationen i Trelleborg har också förbättrats och här är den uppmätta tryggheten den bästa sedan undersökningen började 2003. Även förtroendet för polisen i Trelleborg har ökat.

Mer resurser, ökad närvaro och en en ny polisledning kan vara några förklaringar till förbättringarna.

Annons

Men utvecklingen hindrar inte att det fortfarande förekommer buskörningar i staden, att många inbrott förblir ouppklarade och att våldsbrott sker.

Nu gäller det för polisen att fortsätta bli bättre och inte slå sig till ro. Trygghet och förtroende kan inte tas för givet.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons