Annons
Nyheter

Tråkiga person- angrepp

Nyheter • Publicerad 8 december 2005

Svar på Kjell Håkanssons debattartikel i TA den 2 december 2005.I min långa politikergärning är personangrepp det jag upplever som tråkigast. Vad driver Kjell Håkansson? Är det moderathat, ett hat till mig personligen eller ett hat mot makten?

När det gäller makt så för 23 år sedan när jag tillträdde var makten att genomföra sina politiska mål så klart fascinerande. Men snart utbyttes denna fascination mot ödmjukhet inför det ansvar det innebär att förfoga över en kostnadsbudget på 1 200 miljoner kronor, ha ansvar för 1400 anställda och att leverera kommunal service till 32 000 invånare. Ett sådant ansvar ger många sömnlösa nätter. "Allt är inte guld som glimmar".

Annons

Om oppositionenoch spi i synnerhet skall få något gehör för sina förslag måste man lära sig de lagar som styr verksamheten i form av kommunallag och medbestämmandelag.

Detta faktum att verksamhet styrs av lagar kan inte vara helt okänt för en tidigare företagsekonom. Då kan man inte lägga fram förslag i fullmäktige som strider mot dessa lagar. Att vi inte bearbetar förslagen är inte politiska knep, det är laglydighet. Kommunen har redan känt av vad det kostar att inte förhandla enligt medbestämmandelagen!

Kjell Håkansson! Sista SCB-rapporten visar vad invånarna tycker. Skjut inte över målet med de överdrifter och vantolkningar som spi gjort sig känt för, utan försök istället hjälpa oss att göra en bra kommunal service bättre genom att komma med förslag hur det skall ske och som går att genomföra.

Göran Holm (m),

kommunalråd Vellinge

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons