Annons
Nyheter

Sverige är på väg mot massarbetslöshet

Nyheter • Publicerad 19 maj 2009

Jag sitter och kollar på SVT 2:s partiledardebatt i Agenda. Den moderatledda regeringen skyller allt på den globala finanskrisen. De inser inte att de har ett stort ansvar när det gäller att fördela de ekonomiska resurserna rättvist. Regeringens politik ökar klyftorna i samhället.

Regeringen har valt att sänka skatten för höginkomsttagare, och helt uteslutit våra pensionärer från att ta del av skattesänkningar, trots att de arbetat hela sitt liv och tjänat in sin lön.

Annons

Sverige är på väg mot en massarbetslöshet. Och värre blir det enligt alla prognoser. Ungdomsarbetslösheten rakar i höjden och fort går det! Det tar ungefär tre månader för en ungdom utan jobb att tappa sugen, tappa tron på sig själv, känna sig värdelös- man passiviseras, stannar hemma framför datorn, och dessutom vadå hemma!

Ja, man får ju bo kvar hemma hos sin mamma och pappa, trots att man är vuxen och mogen nog att både ta ett glas vin på krogen, och skaffa barn och köra bil. Det finns ju inga billiga lägenheter för ungdomar, ja det finns ju inga bostäder alls. Vad tror ni att ungdomarna i Lund sysslade med i helgen? De protesterade så klart.

Låt oss alla protestera mot den moderatledda regeringen och deras passivitet när det gäller näringspolitiska frågor, deras oförmåga/ointresse att driva en sund ekonomisk fördelningspolitik, deras sätt att storebrorsaktigt undanhålla kommunerna extra resurser som hade behövts i år, för att kunna värna välfärden – skola, vård och omsorg!

Pernilla Eriksson

socialdemokrat

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons