Annons
Nyheter

SSU Skåne – en skam för socialdemokraterna

Nyheter • Publicerad 7 december 2007

SSU i Skåne vägrade samarbeta och visa upp sitt medlems-register för de revisorer som på Region Skånes uppdrag granskat de tre ungdomsförbund som får verksamhetsbidrag från regionen.

Det handlar om 244 000 kronor av skattepengar som SSU fått för sin politiska verksamhet.

Annons

Medlemsregister i politiska organisationer är grundlagsskyddade och ska så vara. Men revisorerna arbetar med tystnadsplikt, något som SSU – till skillnad från Ung vänster och Moderata ungdomsförbundet – inte litat på.

Det har förbundet all rätt att göra, som principiell hållning är det rimligt. Men med det principiella ställningstagandet följer också att förbundet inte kan ta emot några skattepengar.

Kan eller vill man inte redogöra för sin verksamhet så ska förstås inga pengar utbetalas.

SSU, som tidigare visat sig fuska grovt med medlemsregister och tillskansat sig bidrag som organisationen inte varit berättigade till, borde ha lärt sig någonting.

Men det socialistiskt radikala ungdomsförbundet i Skåne, struntar i sådant. Det är nu inte så konstigt med tanke på den ytterkantspolitik förbundet ägnar sig åt.

SSU i Skåne är ett rent socialistiskt förbund, vars politiska inriktning inte har något med modern socialdemokrati att göra.

Moderpartiet borde såga alla band till ett förbund som menar att demokrati och socialism är synonymer.

På sin hemsida redogör SSU:s Skånes för sina politiska ställningstaganden:

"SSU anser att en annan världsordning är nödvändig för att reell demokrati ska kunna uppnås. För att principen om alla människors lika värde ska kunna tillämpas i praktiken krävs ett socialistiskt samhälle. Endast i ett sådant samhälle, där politisk, ekonomisk och social demokrati råder, kan man på allvar tala om individens frihet att forma och förverkliga drömmar. För SSU hänger socialismen och demokratin intimt samman. Ett samhälle som inte är demokratiskt på alla plan kan aldrig vara socialistiskt. På samma sätt kan ett samhälle inte vara demokratiskt utan socialism."

Att skattepengar över huvud taget går till att finansiera den här typen av avgrundsvänster, är en skam för demokratin.

Och att socialdemokraterna låter låna sitt namn till ett sådant förbund, är onekligen en skam för det demokratiska partiet.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons