Annons
Nyheter

Sossarnas hem på jorden

Nyheter • Publicerad 12 juni 2006

Socialdemokraterna i Trelleborg har ett nytt handlingsprogram. Så nytt är det nu inte. Rubriken är den samma som när det senast begav sig för fyra år sedan "Trelleborg vårt hem på jorden". Det låter nästan som titeln till en högtidlig psalm eller möjligen till någon slags lokal motsvarighet till en patetisk nationalhymn från 1844. Titeln speglar helt enkelt en annan tid – en tid då människorna ofta levde sina liv från vaggan till graven på hemorten.

Själva handlingsprogrammet är egentligen inte så mycket att skriva hem om. Det är mest de vanliga löftena om att allt ska bli bättre och alla ska känna sig trygga. Det innehåller de gamla skrivningarna om att privatiseringar och i synnerhet vinst är något väldigt ont. Det slås vidare fast att överallt där man prövat privatisering av vård och omsorg har det blivit både dyrare och sämre.

Fast egentligen behöver inte socialdemokraterna i Trelleborg något handlingsprogram. Trelleborg måste redan kunna betraktas som den svenska modellens praktexemplar. Här har socialdemokraterna kunnat genomdriva sin politik under decennium efter decennium, allt som oftast med en egen regering vid styrspakarna i Stockholm. Trelleborg – socialdemokratins hem på jorden.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons