Annons
Nyheter

Skola och äldreomsorg går före

Nyheter • Publicerad 21 april 2009
Planerna på en ny fotbollsarena ska utredas vidare.
Planerna på en ny fotbollsarena ska utredas vidare.Foto: Arkiv: Claes Nyberg 2008

Arena eller inte? I kommunstyrelsen är det faktiskt inte beslutat något om arena. Det var därför som jag med förvåning läste kommentarer i TA avseende arenabeslutet. Ett beslut som alltså inte finns.

För två veckor sedan fanns på kommunstyrelsens sammanträde en begäran från ett byggföretag att detaljplanera ett område för köpcenter och fotbollsarena. Förslag till beslut från den borgerliga alliansen var dock att kommunen skulle anlita en konsult för 400 000 kronor för att göra en handelsutredning för det aktuella området.

Annons

Socialdemokraterna och SPI menade att det är rimligt att inte föregripa översiktsplanarbetet i kommunen. Ett planarbete som ska innefatta det mesta som var vi ska ha t ex bostäder, handel, rekreation, industrier, vägar och grönområde.

Vi föreslog därför att det i kommande översiktsplanarbete ska övervägas om ytterligare områden i kommunen ska upplåtas för handelsändamål och i sådana fall var. Det blev också kommunstyrelsens beslut. Socialdemokraterna har i över två års tid drivit frågan om att intensifiera arbetet med översiktsplanen. Alliansen har dock valt att avvisa dem förslagen.

Vid senaste kommunstyrelsemötet fanns dock en tidplan för översiktsplanarbetet. Det är bra. Det betyder således att det i närtid finns utrymme att pröva frågan om ytterligare handelsområde i kommunen.

Per-Anders Abrahamsson, TFF, har uttalat sig i media vid flera tillfällen. Bland annat anser Abrahamsson att kommunen behöver satsa på en ny fotbollsarena. Socialdemokraterna har inte tagit ställning, varken för eller emot en ny arena eller nytt köpcenter. Det har som tidigare nämnts inte varit ett ärende för sådant ställningstagande.

Trelleborg och socialdemokraterna har genom åren satsat på idrotten. Själv gillar jag verkligen idrott och är övertygad om den glädje och nytta det ger för många på olika sätt. Det kan ju konstateras att Per-Anders Abrahamsson och undertecknad har olika roller och ansvar.

Undertecknad ska tillvara alla kommuninvånares intressen. Det är för mig angeläget att det finns förutsättningar för alla idrottsföreningar att verka i kommunen. Framförallt är jag angelägen om att det finns tillräckligt mycket och bra äldreomsorg för kommunens äldre och sjuka.

Precis som jag är angelägen om att det finns tillräckligt mycket personal i förskolan och skolan så att våra barn och ungdomar får en bra start i livet.

Abrahamsson är ordförande i TFF och ska lobba för TFF:s intressen. Abrahamsson är dessutom boende i Vellinge och tänker kanske inte så mycket på hur användningen av trelleborgarnas skattepengar påverkar den kommunala servicen.

Låt mig bara nämna att i dagsläget pekar prognoserna på att Trelleborg år 2010 förlorar skatteintäkter som motsvarar drygt 150 lärare och undersköterskor i kommunen. Vi har således rejält tuffa utmaningar framför oss. Med det perspektivet står inte en ny arena överst på min önskelista. Skolan och äldreomsorgen går självklart före.

Catherine Persson (s)

kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, oppositionsråd, Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons