Annons
Nyheter

Satsa på småföretagen

Nyheter • Publicerad 3 april 2009

Småföretagen riskerar att behöva avskeda eller så tvingas de i konkurs på grund av regeringen och EU-politikernas svaga insatser. Politikerna vågar helt enkelt inte stå upp för småföretagen när det är tuffare tider. Enligt en undersökning från SKOP/Företagarna så har småföretagen det svårt. Inte av kärvare tider utan för att bankerna drar åt svångremmen i krisens tecken och att politikerna fokuserar på storföretagen. Förr var småföretagen framtiden, nu verkar det bortblåst. Det är storföretagen som gäller fast att de aldrig kan matcha det antalet arbetstillfällen som kan skapas av småföretagen. Frågan är om storföretagen kommer att återta alla varslade och nyanställa så väldigt många fler för de stöd de nu får?

Vakna, se potentialen hos småföretagen som är närmare en miljon, här finns möjligheterna, lösningen och framtiden. Som EU-parlamentskandidat för Junilistan vill jag arbeta med dessa frågor för en bättre fungerande inre marknad med fokus på småföretag, arbete och välfärd. Kreditgarantier ger bankerna garantier via EU vilket inte kostar vare sig EU, bankerna eller den enskilde något så länge det sker på kommersiella villkor. EU:s strukturfonder omvandlas till att inte ge stöd åt storföretag/institutioner utan småföretag. Företag som arbetar praktiskt med miljöförbättrande idéer ges tillgång till riskvilligt kapital för att kunna skapa framskjutna positioner på världsmarknaden. Vi behöver finna nästa Ericsson, småföretagen måste få chansen att växa. Johan Olson

Annons

kandidat till EU-parlamentet

för Junilistan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons