Annons
Nyheter

Sämre pension om färre jobbar

Nyheter • Publicerad 2 juni 2009

Pensionärer låter er ej luras av Sten Björk.

Sten Björk påstår att er skatt skall sänkas till samma nivå som de som har jobbavdrag. Vad han inte säger är att S vill ta bort jobbskatteavdraget. Detta innebär att er skatt blir oförändrad, men de som jobbar får högre skatt jämfört med i dag. Sannolikt får det också den effekten att pensionen blir lägre.

Annons

Tar man bort jobbskatteavdraget finns nämligen risken att färre jobbar. Det påverkar pensionen; ju fler som jobbar desto bättre blir pensionen (jämförelseindexprincipen). Det var därför pensionen höjdes med 500 kronor 2009 jämfört med 2008.

Risken är därför uppenbar att om ni röstar på S så får ni oförändrad skatt men sämre pension. Pensionen hade idag kunnat vara högre om Göran Persson (S) hade hållit sitt löfte att kompensera pensionärerna för att han överförde medel från AP-fonderna och privata pensionsfonder för att förbättra statsfinanserna. Det löftet bröt han.

Istället tog han ut förtida pension och byggde sig en herrgård. (S)olidariskt?

Ove Carlson (M)

Svar till Sten Björk (S), den 27 maj.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons