Annons
Nyheter

Replik: Spökrädd Birgersson

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2006

Som alliansanhängare och kristdemokrat kan man inte bli annat än konfunderad när man läser Birgerssons ledare om "Liberalernas högerspöken".

Alliansen består som väl känt av de fyra borgerliga partierna som alla räknar sig till det liberala blocket i svensk politik. Alliansen vill värna individens frihet visavi statens överkommando. Det är individuella rättigheter att välja barnomsorg, skola, förvärvsliv och åldringsvård. Samtidigt har Staten väl avgränsade skyldigheter och befogenheter som skall värna säkerhet och trygghet för individen. Om detta är den borgerliga alliansen helt överens och var och en, även hr. Birgersson, kan finna detta under Alliansens hemsida www.maktskifte06.se . Det är dessa tankat som är basen för den nya regeringen!

Annons

Som kristdemokrat är det viktigt att våra värderingar kring familjen, utbildning, företagandet etc. har fått en acceptans bland våra allianskollegor. Utan etik och moral i politiken kan den bli lätt och "värde"-lös.

Det märkliga är att hr. Birgersson ser högerspöken i denna politik. Det verkar nästan som han önskar en mer vänsterbetonad inriktning. Är det för att ha en smitväg vänsterut? I så fall borde läsekretsen bli ordentligt rädd.

Det viktiga är att se till att alliansen: moderaterna, centern, folkpartiet och kristdemokraterna vinner valet den 17 september.

Otto von Arnold

Riksdagskandidat (KD)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons