Annons
Nyheter

Pengar eller demokrati?

Nyheter • Publicerad 2 juni 2009

EU-parlamentarikerna säljer sin själ för pengar. För 145 000 kronor skattefritt i månaden köps blind lojalitet mot EU-systemet. EU vet att en hund inte biter den hand som föder den. Väl nere i Bryssel glöms väljarna bort i fem år. Tryck på ja-knappen så blir du unionens hjälte.

I opinionsstormen som råder mot EU-parlamentarikernas skamliga löneförhöjning vill inget svenskt parti ta ansvar för beslutet. Men så sent som i juni 2005 röstade M, KD, C, FP och S för detta. Junilistan och MP röstade nej medan EU-utträdarna i V avstod. Alla bör ta ansvar för hur man röstade och motivera det för väljarna.

Annons

EU-parlamentarikerna har en frivillig pensionsfond som går med förlust. Den förlusten får EU:s skattebetalare betala år efter år. Ek (C), Cederschiöld (M) och Schmidt (FP) är med i denna pensionsfond, även om Schmidt (FP) efter uppmärksamhet i media nyligen lämnade den. Varför står de inte för sina beslut?

Junilistan är starkt motståndare till de höga EU-lönerna. Vi anser att det skapar en alltför stor klyfta mellan de styrande och allmänheten.

I valrörelsen låtsas det blåa och det röda laget vara huvudmotståndare i EU-politiken. Det är inte sant. Borgare och sossar röstade i Riksdagen okritiskt ja till den nya EU-grundlagen, Lissabonfördraget. Fördraget innebär ett stort steg mot ett Europas Förenta Stater där Sverige har mindre än två procents inflytande. EU:s lagar gäller före svensk lag.

Den kristdemokratiska/konservativa gruppen (M) och (KD) och den socialdemokratiska gruppen (S) röstar lika i 97 procent av slutomröstningarna i EU-parlamentet. De säger ja till en ökad EU-budget, ja till högre EU-avgift, ja till införande av EU-moms och vill hindra reformeringen av jordbrukspolitiken med mera. Om detta tiger (M) och (S) i den svenska debatten. Därför behövs Junilistan - det EU-kritiska alternativet i EU-parlamentet.

Rösta på Junilistan och låt EU-valet bli den folkomröstning om EU:s nya grundlag, Lissabonfördraget, som du aldrig fick. Hjälp oss att banta EU och varsla brysselbyråkraterna om uppsägning.

Birgitta Sandblom

Hans Nilsson

EU-kandidater Junilistan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons