Annons
Nyheter

Påskblandning

Nyheter • Publicerad 11 april 2009

Det är påskafton och det är dags att se vad påskägget innehållet, både segt och surt godis utlovas. Håll till godo.

Seg kola

Annons

I förra veckan kom beskedet från kommunstyrelsen. Planerna på en ny fotbollsarena och köpcenter i Trelleborg måste utredas mer innan man kan gå vidare. Det blev resultatet av att Socialdemokraterna och SPI röstat ned förslaget om en ny arena med hänvisningen att det först måste göras en översiktsplan.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) är besviken. ”Det här sänder ut budskapet att Trelleborg inte vill ha någon utveckling”, säger han.

Socialdemokraternas och SPI:s agerande är inte konstruktivt, det tyder mer på att man vill förhala processen, vilket de har all rätt att göra. Men då får de också ta på sig rollen som bakåtsträvare.

I besvikelsens stund visar det sig ändå att det finns en väldig kraft i staden. Många vill se en utveckling av staden och man är otåliga efter år av utdragna framtidsprojekt, utbyggnaden av E6:an, nya ringleden och pågatåg till staden.

TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson ser beslutet som en tillfällig paus i utvecklingen och är övertygad om att TFF kommer att få en ny arena.

Men den politiska processen är seg som kola. Hellre då en Mozartkula som kan få det hela att rulla bättre.

Sur karamell

Inom Moderaterna i Trelleborg har ett nytt bråk blossat upp. Andre ersättaren i skolnämnden, Gunnar Eriksson (M), blev inte uppflyttad när förste ersättaren blev ordinarie ledamot. Enligt kommunalrådet Ulf Bingsgård tog man in en ny förmåga för att man vill ha in nytt blod i partiet.

Gunnar Eriksson svarade med att överklaga beslutet. ”Jag struntar i om jag är förste eller andre ersättare, det är fullkomligt ointressant. Men man ska inte jävlas med mig”, säger han i en kommentar.

Surt sa räven om rönnbären.

Annons

Chokladpengar

Finanskrisen slår hårt mot landets kommuner på grund av mindre skatteinkomster och minskade statsbidrag. I tisdags meddelade regeringen att det kommer extra pengar till kommuner och landsting nästa år, totalt sju miljarder kronor. Av dessa går 22 miljoner till Trelleborgs kommun.

Kommundirektör Rutger Persson säger att det är ett välkommet tillskott till nästa års budget som i dagsläget visar ett tapp på 75 miljoner kronor.

Fast det förstås, pengarna kommer först nästa år så vi får hålla tillgodo med chokladpengar, men det kan väl smaka bra.

Bonusägg

Till sist delas en bonus också ut, fast det är ett tomt ägg. Det kan inte ges något extra när det redan har blivit så mycket godis, men mycket vill gärna ha mer.

Mattias Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons