Annons
Nyheter

På gränsen till förtal

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2007

Med anledning av Anastasios Manetopoulos (s) debattinlägg i Trelleborgs Allehanda den 2 oktober kan konstateras att tonen i debatten blir stundtals hård mellan politiker, vilket tyvärr är något man får leva med. Ett i sig pinsamt skamgrepp är att försöka göra gällande att jag inte kommer följa fullmäktigebeslut vilket är ett för mig otänkbart agerande.

Det kan också konstateras att en del positivt som händer nu är något som tidigare politiska ledningar har bidragit till. Dock finns det tråkiga ting också som mögliga, dåligt underhållna lokaler och ett dåligt budgetläge som medför nedskärningar inom äldre- och barnomsorg.

Annons

Likaså försöks det målas upp en bild av att jubileumsåret, då även Leva&Bo07 inräknat, var väl- och färdigplanerat vid årets början, vilket knappast var fallet. Man skulle kunna likna hela jubileumsåret vid en konstutställning. Ramarna fanns på plats, men de vackra konstverken fick vi inom Trelleborgsalliansen se till att de kom till och på plats.

I år efter år har det kommit löften om att väg E6/E22 ska byggas ut, men någon spade sattes aldrig i jorden. Löften om miljoner kom före val men efter valnatten var dessa löften från Socialdemokraterna som bortglömda i Stockholm. Från min och Trelleborgsalliansens sida var det slut på väntandet. Vi tog tag i frågan, gick från prat till handling och fick ihop en finansieringslösning tillsammans med Vellinge kommun, Region Skåne och Trelleborgs Hamn AB. Ett förslag som skulle medföra att motorvägsutbyggnaden skulle kunna komma igång under 2008.

Det som i insändaren väcker mest anstöt är det grundlösa påståendet att jag skulle drivas av egenintresse i frågan kring motorvägsutbyggnaden. Jag drivs inte av egenintressen utan av ett brinnande intresse för Trelleborgs kommuns utveckling och att agera snabbt för att få fram trafiksäkra lösningar kring motorvägen.

Det torde vara tämligen nära förtalsgränsen att anklaga mig för att ha gjort uppgörelser och sedan att dessa skulle ligga till grund för mitt agerande. Efter valet bjöds jag till möten med oroliga personer i Västra Tommarp som undrade vad Trelleborgsalliansen hade för åsikter kring väg E6/E22:s dragning. Oron grundade sig bland annat i att förslag presenterats där vägen skulle gå över deras gårdar och ägor. Förutom att uttrycka sin oro gjorde de klart för mig att de inte tänkte acceptera att bli drivna från hus och hem utan att kämpa för det. En process som säkerligen försenat motorvägsutbyggnaden med ytterligare 10-15 år. Det har handlat om att för min del prata med oroliga medborgare, lyssna till deras synpunkter och värderat dessa. Det är rent ut sagt pinsamt att kalla ett sådan agerande för uppgörelse och att man drivs av särintresse.

Ulf Bingsgård (m),

kommunalråd Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons