Annons
Nyheter

Ny politik har inte skapat nya jobb

Nyheter • Publicerad 3 juni 2009

I det nya svenska klassamhället som moderaterna systematiskt skapat under sina hittills två och ett halvt år vid makten, tvingas varje ålderspensionär att betala en extra straffskatt. Den särbeskattningen är, säger mod-eraterna, nödvändig för att folk i arbetsför ålder skall vilja jobba.

Annars skulle ingen göra det. Nu är det bara så att den här extra skatten används främst till att se till att de allra högst avlönade i vårt land får en högst avsevärd skattesänkning för sin del. Den här överföringen från de fattiga till de redan rika pågår för fullt . Det smarta draget att kalla det här för ”jobbskatteavdrag” är lika smart som det var när moderaterna plötsligt kallade sig ”det nya arbetarepartiet.”

Annons

Skatteomläggningen har inte hittills skapat ett enda nytt jobb. Så är det med den benämningens krassa verklighet. Bara rikare rika och fattigare fattiga. Att som enda landet i världen ha mage att fortsätta straffbeskatta alla som tjänat ihop till sin pension kan bara en moderatledd regering göra. Det kommer vi inte att fortsätta med, om vi får bestämma, var så säker.

Sten Björk

Styrelseordförande

i Trelleborgs socialdemokrater

Svar till Ove Carlson (M), den 3 juni.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons