Annons
Nyheter

Mer än bara ett kontor

Nyheter • Publicerad 7 juni 2007

Jag vill ta tillfället i akt för att tydligare beskriva tankarna kring och effekterna av omdisponeringen av lokalerna på kommunledningskansliet i Rådhuset. Lilla sessionssalen stod tills fram för drygt ett år sedan stod alltid till kommunledningens (primärt kommunalrådets) disposition. Rådhuset har fem möteslokaler där lilla sessionssalen är det tredje största i kapacitet, ett mötesbord med plats för 12-14 deltagare.

Mitt arbete består till stor del av olika typen av möten. När Trelleborgs kommun får besök tas dessa emot i lilla sessionssalen. Det handlar om möten med företagare som vill etablera sig i Trelleborg, politiska möten med både lokala politiker och från andra kommuner, regionen och länder men även med allmänheten. Merparten av dessa möten sker på Rådhuset och i största utsträckningen i lilla sessionssalen. Följden av detta är att mitt nuvarande arbetsrum står tämligen ofta tomt. Normalt sett är det inte stora delegationer, utan det är möten med färre än tio deltagare.

Annons

Mötesmöblemanget i lilla sessionssalen är ett gammalt mörkt konferensbord där kaffefläckar och andra märken syns på bordsskivan. Stolarna är tämligen nedsuttna och har även andra skavanker. Utan tvekan har det ett antal år på nacken. Den föreslagna rockaden kommer ge Rådhuset ännu ett mötesrum, något som många efterfrågat. Det gamla kommunalrådsrummet inreds med möblerna från lilla sessionssalen. De nya möblerna som köps in är ett konferensbord med tillhörande elva stolar. Samtidigt köps en grupp om fem stolar och ett bord till detta samt ett skrivbord med tillhörande skrivbordsstol. Dessutom köps gardiner, lampor till både tak och skrivbord, klädhängare, bokhyllor och golvmatta in. Då samtliga ovan uppräknade möten hålls med kommunstyrelsens ordförande idag och kommer även göras så framöver, blir effekten att dessa möten hålls på mitt nya rum. Detta gör att vi får en möteslokal för alla att boka, fortfarande med den tredje största kapaciteten gällande mötesdeltagare, i det gamla kommunalrådsrummet. Samtidigt tillkommer det ett rum för möten med kommunledningen. Ett rum för arbete, möten, representation och samtal.

Ulf Bingsgård(m),

kommunalråd Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons