Nyheter

Kriminell fristad

Nyheter • Publicerad 12 februari 2008

ººTrelleborg blir kriminell fristad om tullkontoret stängs. Allt sedan 70-talet har liknande centralistiska förslag dammats av som innebar att kontrollgrupper skulle samlas fysiskt på en eller ett fåtal platser för att sen skickas ut på vägarna med stora tidsförluster pga körtid. Byråkraterna besitter inte tillräckliga kunskaper i praktisk logistik utan styrs mer av ego och kontrollbehov. Att sänka ambitionsnivån och därigenom kontrollnivån för att säkerställa tillräckliga resurser till maktsfären är missbruk av skattemedel. Alla som arbetat med praktisk tillämpad metodik för prevention vet vilka effektivitetsvinster och besparingseffekter detta ger på insatta resurser.

Det räcker inte med rörliga patruller som kommenderas från ett administrationskontor i Malmö utan lokalkännedom. Att skicka bilpatruller med kontrollgrupper tvärs och kors i regionen när det är dags för en färja och sedan försvinna igen, öppnar för etableringen av smugglarbaser i Trelleborg eftersom de kan operera ostört under övrig tid. Det är enkelt för undre världen att kartlägga bilpatrullernas rörelser och undanröja smuggelgods eftersom körtiden ger minimum 30 minuters förvarning.

Stationär närvaro av tullkontroll med lokalkännedom ger en preventiv effekt som försvårar etableringen av kriminella med fristad för sina högkvarter och distributionscentraler med lager för smuggelgods.

En av Sveriges största hamnar blir med tullverkets strategi ett värdefullt näste för smugglare av narkotika och vapen.

Bertil Larsson

folkpartiet,

Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.