Annons
Nyheter

Konstgräs behövs direkt

Nyheter • Publicerad 3 april 2009
Vångavallens gräs kan bli konstgräs.
Vångavallens gräs kan bli konstgräs.Foto: Arkiv: Claes Nyberg 2006

Samma dag som vi tar första spadtaget till den nya tennisarenan kräver S med Catherine Persson i spetsen att Vångavallens konstgräsplan skall stoppas. Vilken tajming! Det som skrämmer mig mest är argumenten. Det är bra att Catherine nu i alla fall lärt sig att vi har tre div 3 föreningar i fotboll och att hon nu också värnar om dessa.  Det är bra för då kan vi väl lita på att S också stödjer planen på en ny arena för FC Trelleborg? Det har ni ju lovat i många år nu så det är ju bra om vi är överens på den punkten. IFK Trelleborg spelar för övrigt redan på Vångavallen så de drar direkt nytta av en konstgräsplan på Vångavallen. För Pelister finns ju då möjligheten att ta över Ymorvallen något som de väldigt gärna vill.

Det finns också möjligheter att på sikt vidareutveckla detta område.

Annons

Sedan får vi inte glömma bort våra fantastiska småklubbar. Titta på vilken ungdomsverksamhet som bedrives i tex Smygehamn, Gislöv och Anderslöv om vi nu skall hålla oss till fotbollen. Dessa behöver också all stöttning de kan få. Sedan är det så att anledningen till att vi vill ha en konstgräsplan på Vångavallen är därför att vi behöver en vinterplan i fulla mått till ett flertal klubbar inte bara TFF som S tycks tro.  Sedan förstår jag inte vad Trelleborgs största varumärke gjort för fel sedan sossarna satsade 25 miljoner på nya läktare för några år sedan. Var detta inte i syfte att ha ett allsvenskt fotbollslag? Nu handlar det om en nödvändig vinterplan för flera föreningar. Detta behövs också till våra division tre lag. De har ingen egen vinterplan att träna på.

Det bästa med konstgräs är ju att vi kan använda planen även vår, sommar och höst till ungdomsfotboll. Vi har idag stora behov av ungdomsplaner och saknar minst två planer i nuläget. Säger man nej till konstgräs på Vångavallen säger man även nej till ungdomsfotboll. Ekonomin är besvärlig det medger jag därför har vi också bara tagit med det absolut nödvändigaste i vår treårsplan. Jag tänker dock inte som S sitta och förhandla via media utan håller mig till de kommande budgetförhandlingarna som är i antågande. Mats Svensson, KD

Ordförande

Fritidsnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons