Annons
Nyheter

Kommunen måste stå upp för sina anställda

Nyheter • Publicerad 15 april 2009

Med jämna mellanrum kommer rapporter om hur kommunanställda råkar illa ut på grund av sin tjänsteutövning. Det kan handla om lärare, fritidsledare eller socialarbetare som blir hotade eller får sin egendom skadad.

Detta kan i förlängningen leda till att viljan att strikt tillämpa regelverken och att ingripa i svåra situationer minskar, vilket skadar tilltron till samhällets institutioner. Kommunen måste därför i krislägen tydligt stå upp för sina anställda och de demokratiska värdena

Annons

I december 2008 ställde sig en enig gymnasie­nämnd bakom Trelleborgs­alliansens förslag till kommunfullmäktige att ersätta kommunanställda som råkar ut för skadegörelse till följd av sin tjänsteutövning, exempelvis genom att täcka självrisker i de skadedrabbades försäkring.

Det är min förhoppning att ansvarig i Rådhuset skyndsamt ska föra upp Trelleborgsalliansens förslag på kommunfullmäktiges bord, så att de folkvalda i aktiv handling får en möjlighet visa sin solidaritet med sina medarbetare.

Lars Hemzelius (FP)

ordförande i gymnasie- och vuxen­utbildningsnämnden i Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons