Annons
Nyheter

Hemlig avlyssning

De två Rådhusherrarna höll om varandra och tittade ut över sin stad. - Det är vackert, sa den ene till den andre. - Det är vår stad, sa den andre till den ene. - Du är blå, min bror, sa den ene. - Och du är röd, min bror, sa den andre. - Tillsammans du och jag, sa de unisont.
Nyheter • Publicerad 25 november 2003

- Ser du att jag har magrat av. Och hårfästet är inte vad det har varit, sa den ene. - Mm. De säger att äktenskap kan ha den effekten, sa den andre. - Att håret ramlar av? frågade den ene. - Nja, att man blir mer och mer lika varandra med åren, sa den andre. - Men du vill ju sälja ut elnätet, sa den ene. - Lite självständighet måste man ju visa, sa den andre. - Jo, bara du inte förändrar någonting väsentligt, sa den ene. - Som vad då? undrade den andre. - Ja, man skulle ju kunna tänka sig att du vill ge medborgarna mer att säga till om, sa den ene. - Varför då, vi bestämmer ju så bra du och jag, sa den andre. - Men det finns kommuner vet du, där man har olika åsikter om hur verksamheten ska skötas, sa den ene. - Jo, men det är ju bara för att väljarna ska tro att man vill förändra någonting, sa den andre. Den ene kliade sig oroligt på näsan. - Nej, du vet jag har hört att det finns kommuner där dina partikamrater och deras vänner gjort verklighet av floskler om valfrihet och kundinflytande, sa den ene. - Du menar hos Icahandlaren, sa den andre. - Inte det. Överallt i verksamheten, sa den ene. - I VÅR verksamhet menar du? sa den andre och rynkade pannan. - Ja, i VÅR verksamhet. Man får välja skola, dagis, hemtjänst, vårdhem och så, sa den ene. - Du menar att folk bestämmer själva? sa den andre. - Jo, som jag förstått det måste föräldrarna välja skola åt barnen. Varje barn har en penningcheck med sig, så skolan vill gärna visa sig från sin bästa sida. Och de gamla får välja hemtjänst. Är de missnöjda med tjänsten så drar de in checken och väljer en annan hemhjälp, sa den ene. - Det är ju som på Ica! sa den andre. - Visst är det hemskt, sa den ene. - Rysligt. Vad skulle bli över för oss att bestämma? sa den andre. - Så det blir vid det gamla då? Du vill egentligen inte förändra det fina vi har, sa den ene. - Självklart inte. Det viktiga är att man håller sams, sa den andre. - Du är blå som himlen, bror, sa den ene och klappade om den andre. - Och du är röd som kvällssolen, bror, sa den andre och log varmt.

Petter Birgersson petter.birgersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons