Annons
Nyheter

Förvaltande Fredrik

Newsflash! Moderaterna kommer att sätta jobben i fokus i Almedalen 2013.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2013
Foto: Jan-Erik Ander

Det framgick av ett mejl från partiet som skickades ut på torsdagen till Sveriges journalister. Den medlem av presskåren som inte hade kunnat räkna ut detta borde krävas på sin presslegitimation.

Moderaterna är Sveriges nya arbetarparti, åtminstone enligt utsago, införde jobbskatteavdraget och myntade uttrycket ”arbets­linjen”.

Annons

Det är klart att de kommer att ägna sin dag i Almedalen åt att prata om jobben. Seminarier med namn som ”Fler jobb för hela Sverige” och ”Hur ska fler unga vilja viktiga välfärdsjobb” står på schemat.

Fokus på arbetsmarknadspolitik har sannerligen varit en vinnande taktik. En uppdaterad folklig image, en ödmjuk framtoning och en tyngdpunkt på jobb har varit det nymoderata receptet för framgång. Och man ska hålla sig till det som funkar. Det är åtminstone Moderaternas melodi. Under sina sju år vid makten har de lagt allt större vikt vid att förvalta istället för att förnya. Förmodligen kommer statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen den 3 juli att bekräfta positionen som förvaltande Fredrik.

Mattias Karlsson
Naomi Abramowicz
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons