Annons
Nyheter

Ett nytt "särskilt äldreboende" i Trelleborg

Nyheter • Publicerad 8 februari 2006

Jag vill med den här artikeln/insändaren försöka skapa en debatt om var ett nytt "särskilt äldreboende" skall etableras. Det finns för- och nackdelar med de flesta förslagen.

När nu Malörtens äldreboende skall byggas om till en annan form av boende så har flera olika platser nämnts i diskussionen om placeringen av det nya boendet.

Annons

Placering nr 1 är för närvarande Högalidsgården uppe på norr. Gården skulle rivas och ge plats för en nybyggnad. Nackdelarna här är många, som till exempel placering av en pågatågsstation vid Sandmöllan. Detta skulle innebära en ökande trafikbelastning och buller från järnvägen. Vidare så skulle trafiken på 108:an intensifieras och parkeringsplatser skulle etableras. Placeringen gör dessutom det svårt och långt för anhöriga och besökande till boendet.

Placering nr 2 skulle kunna vara Norra skolan. Här fick man riva skolan och bygga på höjden för att få plats med projektet. Nackdelar tycker jag personligen är närheten till Hedvägen som har en mycket hög trafikbelastning. I norr gränsar tomten till kyrkogården, vilket av en del kan upplevas negativt.

Placering nr 3, som jag tycker skulle vara den bästa, är den tomt nordost om Akka som Trelleborgshem för en tid sedan planerade att bebygga. Hette den "Gåskarlen"? Här skulle man kunna få plats med ett enplanshus, lummigt placerat och med god åtkomst för anhöriga. Närheten till Akka servicecentrum känns också bra.

Om du är anhörig eller bara intresserad av denna viktiga samhällsfråga så hör av dig med dina åsikter. Dessa är väldigt viktiga vid en sån här planering. Att debatten dessutom sker i pressen gör att många kan engagera sig i denna fråga.

Till sist vill jag ställa frågan: Är det snart inte tid att Trelleborg provar någon av de privata företag som agerar inom detta område?

Per Grönlund

ledamot i Voms för spi

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons