Annons
Nyheter

Enklare försmåföretag

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2006

Det måste bli lättare för företagen att kunna söka bidrag till sin verksamhet. Idag tycks det som om de stora multiföretagen får dessa bidrag, trots att man inte betalar en enda krona in till staten i skatt. Dessutom kan ett litet antal personer roffa åt sig mycket stora belopp i feta direktörsbonusar för eget bruk ur företagen utan att ha den minsta tanke på ärlighet. Det är tydligen bara att roffa åt sig.

Det är tydligen girigheten som styr det svenska samhället.

Annons

Läste för en tid sedan i Dagens Industri att Ford gör en storsatsning i Göteborg för att en framtida hybridteknik i Fords alla varumärken i Europa. Samtidigt ökar Volvo PV sina investeringar i ny miljöteknik till 10 miljarder kronor de närmaste fem åren.

Men hör och häpna, här försöker regeringen att åka snålskjuts in i en miljard satsning och går in med 100 miljoner kronor i detta projekt. Tydligen är detta ett sätt att slå dunster i det svenska folket nu när det snart är val, att man är det mest miljövänliga alternativet samt att man satsar för fullt på miljön.

Och dessutom går man inte ut med sanningen för att försöka fånga väljarnas uppmärksamhet. Men den som följt med i politiken de sista 15 åren har nog lagt märke till att det som sossarna gått ut med inför valen bara är bluff.

Kunde inte dessa pengar använts på ett bättre genom att hjälpa småföretagarna med bland annat skapande fler riktiga jobb. Men tydligen håller man fast vid att det är bättre att slussa ut arbetslösa i tillfälliga arbeten som inte ger ett dugg före framtiden. Och detta tar vissa större företag till sig, och utnyttjar dom arbetslösa med regeringens och fackets tillåtelse. Man vill tydligen behålla bidragssamhället fullt ut.

Men efter att följt ufrågningen med Göran Persson i SVT, så framkom det ingenting av vad man skall eller tänker göra. Trots att Göran Persson tydligen har tillgång till känslig statistik vad gäller arbetslöshets siffrorna. Detta påminner om den gamla Sovjet

staten, Ju mer kontroll man har på människor ju bättre är det.

Jan-Erik Larsson,

Mats-Åke Svensson,

Tommy Lindstedt,

Företagaregruppen inom kd Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons