Annons
Nyheter

Egil Ahl har utvecklat Trelleborg

Nyheter • Publicerad 20 juni 2006

Jag har fortfarande kvar bilden och känslorna på näthinnan, när jag för första gången kom till Trelleborg på 60-talet. En känsla av glädje och nyfikenhet som alltid kommer att ligga kvar.

Jag har sedan, som så många andra i stan, haft fördelen att följa utvecklingen av stadsbilden, näringslivet, skolor och sjukhus. Jag har gjort detta med ett mått av stolthet och av glädje att på något sätt, precis som alla andra i Trelleborg, få tillhöra denna utveckling. En utveckling som på många sätt leds och har iscensatts av Kommunstyrelsens ordförande Egil Ahl.

Annons

Många ungdomar ges tillfälle att utöva någon form av idrott i Trelleborg. Detta kräver idrottsanläggningar som sköts och underhålls. Vi har Söderslättshallen som ett lysande exempel. En byggnad som många ungdomar besöker många ggr i veckan för att utöva handboll, ishockey, bordtennis, friidrott med mera. Framgångarna i idrott har varit många genom åren, detta tyder på att satsningen på våra ungdomar som utövar idrott har varit och är fortsatt lyckosam.

Skolorna i stan är fräscha och trivsamma. Vi behöver inte stänga och riva våra skolor för vanvård och brand. Det byggs nya skolor i takt med att det byggs nya bostäder i kommunen. I vår stad bjuder vi på konsthall, fräsch simhall, biograf, museum, strand och bad. Vi har underbara Smygehamn och Beddinge Strand och det finns möjlighet att utöva golf på flertal ställe. Allt i framtidsvisioner med ständig utveckling och som stöttas av kommunstyrelsens ordförande Egil Ahl.

I allt detta MÅSTE vi väl ändå säga att : Visst satsar Trelleborgs kommun på ungdomarna i vår stad ! men jag tycker det är viktigt att framföra att ungdomarna själva måste hjälpa till och ta för sig av de möjligheter som bjuds och vara lite kreativa. Vi har fantastiska ungdomar i vår stad och jag är säker på att många utav dessa ungdomar är både stolta och glada över att växa upp i Trelleborg. En stad som många är på väg att flytta in till.

Och jag är säker på att fler kreativa förslag på ungdomssatsningar ifrån ungdomarna själva skulle tas emot med varm hand ifrån kommunen. I 24 år har jag drivit restaurang i Trelleborg. En restaurang som jag försöker se till att den alltid är till för alla.

Många kvällar har jag disko för ungdomar. Ett disco som förutom våra egna ungdomar i stan också besöks av många ungdomar ifrån närliggande kommuner. Ett disco som krävde tillstånd ifrån kommunen - ett tillstånd som kom på dagen när det handlade om ungdomsdisko.

Skolorna har nu stängt för sommarlov och det är många ungdomar som åker på läger, tågluffar, besöker sina hemländer med mera. Men det är kanske så att majoriteten av ungdomarna stannar kvar i Trelleborg och här i vår stad tror jag att dom ungdomarna har mer sysselsättning än i många andra svenska kommuner.

Egil Ahl är och förblir förhoppningsvis även efter valet en bra ordförande i Trelleborgs kommun och dess utveckling i framtiden.

Georgi Korlevski,

Restaurang Casa Blanca

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons