Annons
Nyheter

Bentolhoda Mirtahery Alla åsikter ska fram

Nyheter • Publicerad 21 december 2005

Jag vill säga att jag tycker det är väldigt roligt att skriva krönikor. Jag får ut mycket av mina tankar på detta sätt, vilket är skönt. Mina vänner och bekanta vet att jag verkligen tycker om att diskutera, allt möjligt. Det är givande, för man lär sig verkligen något nytt hela tiden.

Det är många som frågat hur det kom sig att jag började skriva krönikor. Hela händelsen var ganska rolig. Jag hade tagit studenten och hela sommaren hade jag funderat på vad jag skulle göra. Så en sen sommar dag kom jag hem och fick höra av min mor att någon från TA hade ringt. Denna person ville att jag skulle ringa upp, men min söta mor hade gjort av med lappen där hon skrivit upp namn och numret. Som tur var ringde Petter Birgersson upp efter en stund och frågade ifall jag var intresserad av att skriva i TA.

Annons

Petter hade ringt till Söderslättsgymnasiet och frågat dåvarande rektorn, Lars-Åke Ståhl, ifall han kände till någon som kunde passa som krönikör på ledarsidan. Lars-Åke rekommenderade mig, jag hade varit elevrådsordförande mitt sista år på gymnasiet. Så det var inte helt förgäves som man slet det sista året. Jag behöver väl inte säga att jag blev väldigt smickrad och glad. Och jag såg verkligen fram emot att få börja skriva om allt som jag var intresserad av.

Nu har det gått lite mer än två år sen jag först började skriva och jag känner fortfarande att det är givande att skriva i TA. Speciellt på senare tid då jag har fått mycket respons på mina krönikor från alla läsarna och jag tycker bara det är positivt. Det visar att folk bryr sig. Även om de inte håller med mig. Jag vill se fler diskussioner i tidningen och i samhället. Jag tycker även det är viktigt att allas åsikter kommer fram och inte bara en skara samhällsdebattörer i tv som ingen orkar titta på. Det är en väldigt speciell känsla att få respons på det man skrivit och det är skoj att veta att det finns folk som läser det jag har skrivit.

Jag har ett ganska hetsigt temperament. Jag brusar lätt upp och lika lätt glömmer jag bort orsaken till ilskan och blir glad igen. Jag är en väldigt social, trevlig och artig person. Jag är omtänksam och bortskämd. Jag är engagerad och stressad och även en smula virrig. Och oftast kan jag vara ironisk och sarkastisk. Så varför skriver jag detta, (jag lovar det är ingen kamouflerad kontaktannons) jag kom på att jag efter två år skrivit en massa om vad jag tycker och tänker om saker och ting och hur jag tycker det bör vara. Och ni måste ha en bild av mig, den bilden kanske stämmer till viss del, men inte helt. Efter att ha läst en del mejl som jag fått av vissa läsare där jag påstås vara överlägsen och mästrande började jag att tänka.Det är svårt se på vilket sätt jag varit mästrande och överlägsen i en text. Men tydligen uppfattas det så. Och jag kan inte hjälpa det.

Jag kommer att fortsätta skriva krönikor, så länge folk läser det jag skriver. Jag kommer att skriva på samma sätt, för detta är jag. Jag själv tycker det är otroligt spännande. Jag trodde väl aldrig att jag skulle skriva i TA, inte heller trodde jag att folk skulle diskutera krönikorna så mycket. Men samtidigt trodde jag inte heller att jag skulle börja plugga i Skövde. Men det är ju detta som gör livet spännande eller hur?

Väl Mött// Hoda

Jag önskar alla god jul och ett gott nytt år!

hoda_84@hotmail.com

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons