Annons
Nyheter

Be arbetsförmedlarna om ursäkt

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2006

ST, Statstjänstemännen, kräver en offentlig ursäkt! Be personalen vid AMS, Länsarbetsnämnderna och Arbetsförmedlingarna om ursäkt! Det kräver ST inom Arbetsmarknadsverket, med 6 800 medlemmar av de 10 500 anställda.

Våra medlemmar känner sig djupt kränkta.

Annons

Under våren och sommaren har vi i artikelserier, uttalanden, tv-soffor med mera läst och fått höra hur det fungerar på Sveriges arbetsförmedlingar. Kritiken får stå oemotsagd och är långt ifrån saklig. Intresset att rätta till felaktigheterna i efterhand är minimala.

De 10 500 anställda inom Arbetsmarknadsverket har blivit offentligt påhoppade av journalister, fackföreningsföreträdare och politiker som inte tagit sig tid till, eller haft intresset av att ta reda på hur det verkligen förhåller sig.

Att kritiskt granska statlig verksamhet är viktigt, men då måste det göras sakligt och utifrån de regelverk och de förordningar som finns.

Ni har offentligt smutskastat en hel yrkeskår. Nu får ni offentligt be oss om ursäkt för era klavertramp. Många av våra medlemmar har hört av sig och känner sig djupt kränkta av bland annat följande påståenden.

Att personalen skulle manipulera statistik i syfte att gynna ett särskilt politiskt parti

Att personalen inte i tillräcklig omfattning anvisar de arbetslösa arbeten

Vårt uppdrag som statliga tjänstemän utformas av Sveriges riksdag och regering.

Vårt uppdrag är att utföra de uppgifter som åläggs oss oavsett vilken eller vilka politiska partier som styr landet. Visst finns det saker som kan göras bättre och ibland begås det fel. Vi ska granskas och kritiseras, men då ska det ske på sakliga grunder. Så nu får det vara nog! Vi vill inte bli indragna i någon höger eller vänster skala i det politiska spelet, inte heller bli påhoppade av journalister med flera på felaktiga grunder. Vi utför vårt uppdrag oavsett vem som sitter vid makten. Vi är många hårt arbetande tjänstemän som arbetat under olika regeringar och med olika majoritet i riksdagen. Vi har utfört det uppdrag vi blivit satta att utföra utifrån de lagar, regler och förordningar som riksdag och regering har beslutat om.

Vi är stolta över att ha bidragit till att arbetsmarknadsläget idag förbättrats, att fler får jobb och att sysselsättningen ökar.

Personalen kräver en ursäkt NU!

Annons

Thomas Fager,

ordförande

ST inom Arbetsmarknadsverkets avdelningsstyrelse

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons