Annons
Nyheter

@10 Rubrik B Galliard:Fp emot annons

Nyheter • Publicerad 18 december 2005

Syftet med den skattefinansierade jätteannonsen i TA den 3 december syfte var uppenbarligen att dölja de stora problem som finns på gymnasieskolan. Kommunledningens tanke vara att beredningsutskotten i berörda nämnder och kommunstyrelsen skulle underteckna annonsen.

Jag blev som oppositionsrepresentant av kommunalrådet Egil Ahl uppmanad att underteckna annonsen. Jag avböjde då jag inte kunde acceptera den formulering som slätade över de stora problem som finns på gymnasieskolan.

Annons

Tidigare på dagen hade Åke Svensson, kd-representant, i Skolnämnden avböjt att underteckna annonsen. När oppositionsrepresentanterna i två av tre nämnder inte stödde annonsens formuleringar valde kommunalråden att ange respektive presidium (ordförande och vice ordförande) som undertecknare.

Att Trelleborgs skolor ska bli en spjutspetsorganisation stödjer jag helhjärtat. Men jag har stora invändningar mot hur detta genomförs.

Bert Ekstrand (fp)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons