Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Virus rasar ut längs våra gator...” – hör myndigheternas vårsång

”Håll för fasen ut den sista tiden, tillsammans ska vi krossa viruset”.
Med en ny text till den klassiska vårsången önskas skåningarna en coronafri valborg.
Skärmdump från länsstyrelsens video med vårsång som önskar skåningarna en coronafri valborg. "Vintern rasat ut bland våra fjällar" har blivit "Virus rasar ut längs våra gator".
Skärmdump från länsstyrelsens video med vårsång som önskar skåningarna en coronafri valborg. "Vintern rasat ut bland våra fjällar" har blivit "Virus rasar ut längs våra gator".
Foto: skärmdump Länsstyrelsen Skåne

Det är Länsstyrelsen Skåne med flera som publicerat videon på sin Facebooksida inför årets valborgsfirande. I en ny text till ”Längtan till landet” uppmanas allmänheten att hålla avstånd, nysa och hosta i armvecket, så att vi snart kan återvända till livet med nära och kära. Se videon här!

Bakom hälsningen står Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och landets länsstyrelser.

Fakta

Originalsången

"Längtan till landet”, som i folkmun oftast kallas ”Vintern rasat”, är en av de mest typiska vårsångerna i Sverige och sjungs av studentkörer på Valborgsmässoafton.
Texten, skriven av Herman Sätherberg, publicerades ursprungligen som en vers i boken ”Jägarens vila” 1838.
Den tonsattes 1839 för manskör av Otto Lindblad.

Läs mer