Annons
Nyheter

Vellinge kommun granskar fakturor för taxiresor

Nu granskar även Vellinge kommun fakturorna från Vellinge taxi. Det berättar SVT Nyheter Skåne.
Vellinge • Publicerad 26 januari 2018
Vellinge Taxi.
Vellinge Taxi.Foto: Tomas Nyberg

Det är efter avslöjandena om att taxibolaget misstänks ha saltat räkningarna för färdtjänst i Trelleborg och Svedala som granskningen görs, skriver SVT Nyheter. Det handlar om fakturor för särskild skolskjuts. Vellinge taxi sköter även färdtjänsten i Vellinge kommun, men för den betalar kommunen ett fast pris, oavsett hur många resor som görs.

I slutet av förra året kom det fram att Vellinge taxi fakturerat för resor som inte gjorts samt fakturerat för samresor som om de vore enskilda resor.

Annons

Tjänstemännen i Vellinge började då titta närmre på sina egna resor. Och SVT Nyheter Skåne berättar att de begärt in nya underlag och rättningar av fel i fakturor för 2017. Enligt SVT:s granskning har även här samresor fakturerats som enskilda resor. En resa som borde kostat 500 kronor faktureras exempelvis i stället för 1 500 kronor.

Senast i månadsskiftet januari-februari ska taxibolaget lämna in nya underlag. SVT skriver att man förgäves sökt Vellinge taxis vd.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons