Annons
Nyheter

#VadFanFårJag trendar på Twitter

Leif Östling frågade sig "vad fan får jag för pengarna?" när det kom fram att han undviker skatt genom ett speciellt upplägg på Malta.
Nu trendar uttalandet från ordföranden i Svenskt Näringsliv på Twitter.
Paradisläckan • Publicerad 6 november 2017
Foto: Matt Rourke

"Tänk att ha hela säcken full och ändå vakna på morgonen o bara #vadfanfårjag", skriver socialdemokraten Julia Berg, politisk samordnare och vice ordförande i Växjöbostäder.

Twitteranvändaren André Mattsson föreslår: Leva i världens bästa land, betald föräldraledighet, gratis universitetsutbildning, gratis sjukvård och pension, som möjliga svar på Östlings retoriskt ställda fråga.

Annons

Socialminister Annika Strandhäll (S) twittrar , med en länk till en artikel om uttalandet: "Skamlöst mot, lärare, sjuksköterskor, poliser o undersköterskor som ser till att landet funkar när du tjänar pengar".

Flera användare påpekar att Östling själv gynnats av det svenska skattesystemet.

"Infrastruktur och forskning till exempel, två saker som varit vitala för att bygga de bolag som gjort hen rik", skriver Stina Billinger, socialdemokrat och planeringschef på näringsdepartementet under den trendande hashtaggen och konstaterar samtidigt att Östling kostnadsfritt tagit två examina på svenska universitet.

Twitteranvändaren Anders skriver "Hur smart är det att gapa efter lägre skatt och samtidigt fly skatten så att vi måste skära ner eller höja skatten och sedan: #vadfanfårjag".

Ulf Bjereld, förbundsordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet och statsvetare, twittrar en länk till TT:s artikel om Leif Östling med kommentaren: "'Vad fan får jag?' Girigheten förnekar sig aldrig. #ParadisePapers".

Per-Olof Sjöö, förbundsordförande för GS, facket för skogs-, trä- och grafisk bransch, kommenterar hashtaggen: "Svaret på kvällens fråga: Ett anständigt samhälle."

Filip Norman/TT
Kristin Groth/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons