Annons
Nyheter

Utryckning till brand i villa

Strax efter klockan 01.30 på natten till onsdagen kom larm om en brand i Åhus.
Åhus • Publicerad 4 april 2018

Räddningstjänst och polis skickades till Krokiga gatan i Åhus där det börjat brinna i en mindre villa.

– Vi är på plats och håller på med släckning, säger Jonas Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, klockan 02.40.

Annons

Till en början ska det ha varit oklart om någon befann sig i huset och räddningstjänsten startade därför rökdykning. Men sedan visade det sig att villan var tom på människor.

– Det var ingen hemma. Man hade kontakt med ägaren som bekräftade att ingen fanns där, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Räddningstjänstpersonal från Åhus och Kristianstad var på plats. Personal från Tollarp fick ta hand om en bilbrand i Kristianstad samtidigt:

Strax före klockan 05 jobbar man fortfarande vid villan i Åhus.

– Det är lugnare nu, men vi kommer att ha folk på plats en ganska bra stund till under morgonkvisten. Vi har jagat glödbränder i konstruktionen, säger Jonas Nilsson.

Hur skadad är byggnaden?

– Det är skador där. Men befälet på plats bedömde att det inte var en totalskada. Det är fortfarande en byggnad som kan bli en byggnad igen.

Det är oklart hur branden startat. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons