Annons
Nyheter

"Tydlig seger" för Maduros vänsterregering

President Nicolás Maduros vänsterregering har vunnit i 17 av landets 23 delstater i söndagens regionalval i Venezuela, meddelar landets valmyndighet.
Maduro säger att hans regering vunnit en "tydlig seger".
Venezuela • Publicerad 16 oktober 2017
Guvernörskampanj inför regionalvalet i Venezuela. Arkivbild.
Guvernörskampanj inför regionalvalet i Venezuela. Arkivbild.Foto: Fernando Llano

"Oppositionen har fem delstater", betonade presidenten i ett tal efter att resultaten offentliggjorts. Han lade också till att hans parti även kan vinna i den sista delstaten, där resultaten då inte var klara.

Uppgifterna har satt fart på anklagelser från den oppositionella alliansen MUD om att valresultatet är "misstänkt".

Annons

"Vi har allvarliga misstankar och tvivel om resultaten de kommer att meddela", sade Gerardo Blyde, ledare för MUD:s valkampanj, före siffrorna offentliggjordes.

Opinionsmätningar inför valet gjorde gällande att oppositionskandidater kunde vinna guvernörsposterna i över hälften av delstaterna.

Den regeringsvänliga valmyndigheten har tidigare satt upp hinder för oppositionen. Bland annat har 273 vallokaler flyttats av säkerhetsskäl, mestadels bort från oppositionsvänliga områden.

Tekniska problem, till exempel strömavbrott, har också stört valet.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons