Annons
Nyheter

Två Öresundståg krockade i Helsingborg

En tågolycka inträffade i anslutning till stationen i Helsingborg på torsdagskvällen.
Helsingborg • Publicerad 7 februari 2019
Räddningstjänsten skickade flera styrkor till stationen i Helsingborg efter olyckan.
Räddningstjänsten skickade flera styrkor till stationen i Helsingborg efter olyckan.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var ett Öresundståg med cirka 150 passagerare ombord som kolliderade med ett tomt Öresundståg vid södra infarten till Helsingborgs station. Olyckan inträffade vid 19.30-tiden.

Enligt Kvällsposten var tåget med passagerarna ombord på väg in till perrongen söderifrån. Krocken inträffade på en plats där två spår går ihop.

Annons

– Det var en hög smäll och tåget skakade till. Sedan small det två, tre gånger till i rask takt och sedan blev det mörkt i tåget innan nödbelysningen kom igång, säger en av passagerarna till Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen krossades flera rutor på tåget i samband med kollisionen och glassplitter spreds i kupén. Några personer klagade över nack- eller ryggsmärtor efter olyckan och en person hade fått glassplitter över sig, uppger räddningstjänsten. Men ingen skadades allvarligt.

Polis och räddningstjänst spärrade av området och evakuerade passagerarna från tåget.

Tågtrafiken genom Helsingborg stoppades under kvällen och det fanns vid 22-tiden ingen prognos för när den skulle återupptas. Skånetrafiken varnade för att det kunde leda till följdförseningar och inställda tåg i andra delar av Skåne.

Pågatågen på sträckan Ystad-Helsingborg skulle vända i Gantofta, uppgav Trafikverket.

Niklas Steuernagel
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons