Annons
Nyheter

Flera sophusbränder i natt – misstänkt mordbrand

Tidigt på onsdagsmorgonen kom larm om att det brann i flera fristående sophus i Trelleborg. Först på Österlid.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2018

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Hovslagaregatan klockan 04.31. Sophuset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen, enligt SOS Alarms händelseinformation. Även polis skickades dit och det ska ha brunnit i flera sophus där, enligt polisen i region syd.

Klockan 04.46 kom även larm om brand vid Syster Jennys väg på Fagerängen. Räddningstjänst åkte till platsen där det ska ha brunnit i flera sophus och i en moped.

Annons

– Båda två är i princip släckta, det ena (Hovslagaregatan) är lite mer kämpigt än det andra. Det var helt övertänt, säger Magnus Strid, yttre befäl vid räddningstjänsten i Trelleborg, klockan 05.15.

Senare på onsdagsmorgonen går polisen ut med att man gjort en anmälan om mordbrand med avseende på Hovslagaregatanfallet. Ett sophus har fått kraftiga skador.

När det gäller Syster Jennys väg har polisen gjort en anmälan om skadegörelse och tre sophus ska vara drabbade där.

Ingen har gripits utifrån misstankarna.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons