Annons
Nyheter

Tullen hittade 200 djur på Öresundsbron

Två personer har gripits och anhållits, misstänkta för smuggling av djur. Detta sedan Tullverket gjorde en kontroll på Öresundsbron och i lasten fann man bland annat fåglar och sköldpaddor, uppger Sydsvenskan.
Brott • Publicerad 27 februari 2020

Det var under natten till tisdag som kontrollen ska ha utförts. I beslaget som Tullverket gjorde fanns fåglar, liksom bland annat kaniner och hamstrar. Man fann även nymfparakiter, ryska steppsköldpaddor och leopardgeckoödlor skriver Sydsvenskan.

– Två personer greps och anhölls i tisdags, det rör smuggling av djur, säger polisens presskommunikatör i Malmö, Nils Norling till tidningen.

Totalt handlar det om drygt 200 djur, samtliga ska ha behövts avlivas. Utöver dessa hittades även syrsor, troligen avsedda som föda åt de andra djuren.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons