Annons
Nyheter

Tredje gången butiken utsätts på kort tid – ”Det känns riktigt jobbigt”

Strax före klockan 21 på måndagskvällen hoppade flera maskerade personer med tillhyggen fram från ett soprum när butikspersonalen gick ut från Ica Torgboden i Falsterbo. Personalen blev skrämd och lyckades ta sig därifrån och larmade polisen.
Falsterbo • Publicerad 13 mars 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

Precis innan jul utsattes Ica Torgboden i Falsterbo för en stöldkupp. Vid det tillfället kom gärningsmännen över en större summa kontanter. För en vecka sedan gjordes ett inbrottsförsök i butiken och på måndagskvällen var det alltså dags igen.

– Det känns riktigt jobbigt just nu, säger butikens ägare Fredrik Göransson.

Annons

Flera personer tycks ha suttit gömda och väntat på att personalen skulle lämna butiken för dagen. När de gick ut hoppade de fram och skrämde personalen som lyckades springa från platsen, stoppa en bil och slå larm till polisen.

Torgboden i Falsterbo
Torgboden i Falsterbo

När polisen kom dit var ingen kvar vid butiken och man sökte av området med en polishund, men utan resultat. Det är även oklart om någon varit inne i butiken men inget ser ut att vara rört eller stulet.

Sedan inbrottet före jul har butiken daglig kontakt med ett säkerhetsföretag för att minimera risken för stölder.

– Här finns inget att hämta, säger han.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons