Annons
Nyheter

Bilbränder i Trelleborg och Vellinge

Det blev skador på tre bilar i centrala Trelleborg vid en brand på natten till fredagen. Även i Vellinge brann en bil inte långt efteråt.
Trelleborg/Vellinge • Publicerad 31 augusti 2018
Foto: Eddie Badenmark

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på parkeringen vid Övre klockan 01.49. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte. Även polis var där.

En privatperson där uppger att det brunnit i en bil medan två till skadats.

Annons

– Tre bilar brann. Det var ingen spridningsrisk till byggnad, men däremot till andra bilar. Det var rätt så snabbt avklarat, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

En av bilarna på fredagsförmiddagen.
En av bilarna på fredagsförmiddagen.Foto: Andreas Mårtensson

Polisen uppger senare att en bil blev helt utbränd medan den andra fick stora skador och den tredje mindre skador.

Strax före klockan 02.30 kom även larm om en bilbrand vid Mjölnersgatan i Vellinge. Där brann en bil på en parkering, enligt SOS Alarms händelseinformation som meddelar att branden var släckt klockan 03.

– Eventuellt var det skador på en till. Det var spridningsrisk till andra bilar, men inte till byggnaden som stod sex meter ifrån, säger Johansson.

Inga personer ska ha skadats fysiskt vid bränderna. Ingen är heller gripen som misstänkt.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons