Annons
Nyheter

Flera störningar i morgontrafiken

Tisdagsmorgonen kantades av betydligt fler olyckor än vanligt på de skånska vägarna. Orsaken var det dåliga väglaget på flera platser i länet.
Skåne • Publicerad 16 januari 2018

Polisens ledningscentral rapporterar att det i Skåne har kommit larm om 24 trafikolyckor mellan midnatt och klockan 09:40, till skillnad från måndagsmorgonens 5 olyckor mellan samma klockslag.

Det var bland annat tidigt på tisdagsmorgonen begränsad framkomlighet på E65 mellan Skurup och Svedala, enligt Trafikverket. Detta eftersom flera lastbilar stod stilla i höjd med Lemmeströ.

Annons

På väg 13 söder om Sjöbo var det också begränsad framkomlighet då man höll på att bärga en lastbil.

Trafikverket meddelade strax efter klockan 7 att problemen skulle vara lösta på båda vägsträckorna.

På väg 108 norr om Svedala ska halva vägbanan ha blockerats av ett nerfallet träd. Där kunde trafiken rulla på som vanligt igen vid klockan 8.

Det har även varit trafikstörningar på flera andra platser i Skåne. Bland annat körde en regionbuss strax före klockan 6 i diket på E 22 vid Hurva. Enligt polisen var det mycket halt på platsen. Ingen person skadades.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons