Annons
Nyheter

Strömavbrott för hundratals trelleborgare – ”Får inte hända igen”

Ett kabelfel och problem med en transformatorstation orsakade under onsdagen ett utdraget strömavbrott för drygt 600 hushåll i Trelleborgs kommun. Nu ska Eon se över sina ställverk för att försäkra sig om att inget liknande händer igen.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2019

Strömmen försvann först vid 6.15-tiden på onsdagsmorgonen. Eon kunde lokalisera felet till ett ställverk som ligger i Svedala kommun vilket drabbade hushåll i tre kommuner: Trelleborg, Svedala och Vellinge. I Trelleborg var som mest drygt 600 abonnenter strömlösa, de flesta boende kring Alstad och Anderslöv.

Eon hade snabbt personal på plats vid transformatorstationen men en lösning dröjde.

Annons

– Felet var mer komplicerat än vi först trodde. Det visade sig vara dels ett kabelfel mellan nätstationer, dels ett ett fel i en transformator, säger Martin Callmeryd på Eons pressavdelning.

Först på seneftermiddagen kom strömmen tillbaka för den stora majoriteten av de drabbade. Och Eon ser allvarligt på det inträffade.

– Vi ska göra en utredning för att se om vi behöver byta ut vissa ställverk. Det här får inte hända igen, säger Martin Callmeryd.

Här saknas innehåll

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons