Annons
Nyheter

Sommarstuga övertänd i Åhus

En större sommarstuga på Illervägen i Åhus började brinna under natten till onsdagen.
Åhus • Publicerad 11 april 2018
BrandFoto: Tommy Svensson

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 04.17.

– Det är helt övertänt, sa Anders Pålsson, brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Annons

Räddningstjänsten var inledningsvis på plats med personal från Kristianstad och Åhus. Primärt försökte styrkorna förhindra spridning till strandskogen och sommarstugor intill.

Strax efter klockan sex på morgonen var styrkan från Åhus kvar på platsen och arbetade med eftersläckning. Sommarstugan blev totalförstörd, men branden spreds inte vidare.

– Det hade brunnit lite för länge, för när vi kom fram hade väggar och tak redan rasat in. Det blev mer av släckning i de massor som rasat ihop, säger Patrik Freij, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Kommissarien Tommy Börjesson höll ett förhör med stugägaren under onsdagen.

– Det är ännu alltför tidigt att uttala sig om orsaken. I nuläget finns inget som pekar i någon riktning. Den tekniska undersökningen måste bli klar först.

Vad gäller branden i huset på Krokiga vägen i Åhus den fjärde april finns dock mer att säga. I det fallet misstänks inget brott.

– Det kan inte uteslutas att det inte är något elfel, säger Börjesson.

Foto: Tommy Svensson

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Lukas ErnrydSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons