Annons
Nyheter

Skyllde grovt rattfylleri på frukt

En man som kört grovt rattfull skyller hög alkoholhalt på att han ätit för mycket frukt. Men tingsrätten dömer honom till fängelse.
Klagstorp • Publicerad 26 oktober 2017
Frukt bakom rattfylla?
Frukt bakom rattfylla?Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Det var den 6 augusti som en polisbil stoppade en man i 50-årsåldern som körde på Rökerivägen. Vid en nykterhetskontroll visade det sig att mannen, som bor i Malmö, hade 1,6 promille alkohol i blodet.

Mannen har erkänt gärningen men kan inte förklara sin höga alkoholhalt. Han har berättat att han var på fest dagen innan han blev stoppad av polis. Den aktuella dagen köpte han frukt och grönsaker i affären och gjorde sedan en sallad. Han fick en söt smak i munnen av den och drack därför två öl för att få bort den söta smaken.

Annons

Han skulle därefter skriva blanketter men upptäckte att han behövde fler och skulle då köra till en kamrat som hade en kopiator. Det var då han blev stoppad av polis.

Han kan inte förklara sin höga alkoholhalt. ”Kanske berodde det på att jag ätit mycket frukt eller kanske för att jag blandat frukt och öl”, står det i förhörsprotokollet.

Tingsrätten anser inte att det finns något skäl till att ändra bedömning utifrån hans redogörelse och dömer honom till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons