Annons
Nyheter

Skottsäker glasmur byggs runt Eiffeltornet

Paris höjer säkerheten kring Eiffeltornet efter de senaste årens terrorattacker i den franska huvudstaden.
Publicerad 18 september 2017
Eiffeltornet ska omgärdas av en skottsäker glasmur som ska ersätta metallstaketen. Åtgärden ska minska riska risken för terrorattacker. Arkivbild.
Eiffeltornet ska omgärdas av en skottsäker glasmur som ska ersätta metallstaketen. Åtgärden ska minska riska risken för terrorattacker. Arkivbild.Foto: Michel Euler

Frankrike

Gården kring tornet ska omgärdas av en två och en halv meter skottsäker glasmur, berättar stadens turismchef Jean-Francois Martins. Arbetet beräknas ta nio månader och kosta 30 miljoner euro.

Annons

Eiffeltornet, som besöks av mellan sex och sju miljoner människor varje år, har redan en egen, permanent polisstyrka. Men på grund av den stora risken för terrorattacker röstade de styrande i Paris i mars enhälligt för att ytterligare höja säkerheten.

Under 2018 ska också tornet målas om, och hissarna renoveras. Tornet kommer att hållas öppet som vanligt för besökare under tiden arbetena pågår.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons