Annons
Nyheter

Två har livshotande skador efter skjutning

Två män har livshotande skador efter en skottlossning i en föreningslokal i Malmö. Bakgrunden till skottlossningen ska ha varit ett bråk med en oinbjuden gäst, uppger ett vittne för DN. Ingen person har gripits.
Publicerad 13 augusti 2017

Brott

De två männen med livshotande skador är i 20-årsåldern respektive 25-årsåldern. Även en tredje person, en tonårspojke, har skadats lindrigt. En ny uppdatering om deras skadeläge kommer att lämnas på måndagsförmiddagen, enligt Region Skåne.

Annons

Hittills finns det ingen gripen eller misstänkt för brottet, som rubriceras som försök till mord, alternativt dråp. Personer som kan ha med skottlossningen att göra ska ha lämnat platsen i bil, och polisen vill gärna få in iakttagelser. Antalet gärningsmän är dock fortfarande oklart.

Den tekniska undersökningen av lokalen är klar och vissa fynd har gjorts, enligt polisens sajt, men man berättar inte vilka fynd.

Det var vid 6-tiden på söndagsmorgonen som flera personer ringde och larmade om skottlossningen. Händelsen ska ha skett i Föreningarnas hus, enligt Sydsvenskan , en byggnad som ligger i stadsdelen Sofielund i Malmö.

Mellan 70 och 100 personer tog sig ut ur lokalen, där någon typ av tillställning pågick, efter skottlossningen. När polisen kom dit ska situationen ha varit kaosartad och polisen fick flytta på skadade för att ambulanspersonal skulle kunna hjälpa dem, enligt Sydsvenskan.

– Jag kan inte kommentera det, men det är klart att väldigt många personer var mycket upprörda och chockade. Då kan det bli stökigt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till tidningen.

Vid akutmottagningen på sjukhuset i Malmö placerades poliser ut.

– Det är en rutin vi har vi sådana här händelser, eftersom det ofta samlas anhöriga som är upprörda vid akutmottagningen, säger Anna Göransson till Expressen.

Ett vittne – som ska ha varit inne i lokalen – berättar för Dagens Nyheter att en oinbjuden man kom dit innan skottlossningen och att det då uppstod ett gräl. Den oinbjudne lämnade lokalen, men återkom senare ihop med en annan man.

– Den andra mannen frågar vem det är som har bråkat och skrek ”Vem slog min bror?”, sedan tar han fram en pistol och skjuter fyra gånger i taket. Sedan riktar han pistolen mot människorna och skjuter. Tre personer träffades, säger vittnet till DN.

TT
Annons
Annons
Annons
Annons