Annons
Nyheter

Las Vegas-mördaren sköt säkerhetsvakt minuter före massakern

Stephen Paddock sköt en säkerhetsvakt i benet sex minuter innan han påbörjade massakern i Las Vegas.
USA • Publicerad 10 oktober 2017
The Strip i Las Vegas en vecka efter USA:s värsta masskjutning.
The Strip i Las Vegas en vecka efter USA:s värsta masskjutning.Foto: Steve Marcus

Vakten höll på att undersöka en öppen dörr i närheten av Paddocks svit på 32:a våningen på kasinot och hotellet Mandalay Bay. Paddock verkar ha upptäckt honom genom olika kameror han hade placerat ut, säger sheriffen Joseph Lombardo på en pressträff.

Han sköt vakten klockan 21.59, lokal tid, kort innan han började skjuta ned mot folkhavet på en musikfestival klockan 22.05. Masskjutningen varade tio minuter. Det är fortfarande oklart varför Paddock upphörde med sina skott, men kanske hade han från början planerat att fly, säger Lombardo.

Annons

Den skottskadade säkerhetsvakten hittades när polisen anlände till våningsplanet.

Ännu en vecka efter dådet har polisen inte funnit något motiv för skyttens agerande. Han tog sitt eget liv efter att ha mördat minst 58 människor.

– Den här individen mörkade medvetet sina handlingar före den här händelsen, så det är svårt för oss att hitta svar, säger Lombardo, och tillägger att han är frustrerad över att utredningen går trögt.

Det finns inget som tyder på att det fanns någon annan än Paddock som sköt ned mot folkhavet på en musikfestival, säger Lombardo.

Polisen håller fortsatt förhör med hans familjemedlemmar och flickvän för att försöka få ledtrådar till agerandet.

– Han sköt mot bränsletankar på den internationella flygplatsen McCarran och hade säkerhetsutrustning i sin svit, samt explosiva ämnen i sin parkerade bil, säger Lombardo också, detaljer som också har framkommit tidigare.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons