Annons
Nyheter

Explosionsrisk avvärjd vid skolbrand

En gymnasieskola i Limhamn i Malmö har eldhärjats under natten.
Räddningstjänsten sköt hål på glasflaskor för att de inte skulle explodera.
Malmö • Publicerad 20 september 2017

Gasflaskorna fanns i anslutning till byggnaden och var påverkade av värmen från branden. Därför beslutade räddningstjänsten att skjuta hål på de två flaskorna för att lätta på gastrycket.

Räddningstjänsten tog hjälp av en hjullastare för att få fram flaskorna, som fanns i ett skåp utanpå byggnaden.

Annons

Larmet om branden på Praktiska gymnasiet kom strax efter klockan 23. Först vid sextiden på morgonen kunde insatsen avslutas, enligt SOS Alarm.

En lägre del av byggnaden var helt övertänd när brandkåren kom fram.

– Där har det brunnit kraftigt. Sedan har det spridit sig upp på taket, men vi har ingen spridning att tala om inne i själva skolan, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten.

Skolan ligger inte nära bostäder utan i ett område med övervägande företagsbyggnader. Personal från flera brandstationer bekämpade elden. Ett större område, inklusive flera gator kring byggnaden, spärrades av under arbetet.

Polisen utreder branden som grov mordbrand.

Sofia Tanaka/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons