Annons
Nyheter

Skatteverket utreder uppgifterna

Den nya stora paradisläckan ger insyn i omfattande skatteplanering för några av världens rikaste personer. Skatteverket fick reda på att en ny läcka var på gång redan för över en vecka sedan, rapporterar SVT Nyheter.
Paradisläckan • Publicerad 6 november 2017

– Vi arbetar nu för fullt med att utreda uppgifterna i dokumenten, säger Margareta Nyström, internationell samordnare på Skatteverket, till SVT.

I dag arbetar nästan 300 personer med internationell skatteflykt på Skatteverket. Ett internationellt samarbete för att motverka skatteplanering och skattefusk inleddes efter de så kallade Panamadokumenten 2016.

Annons

– Vi har lärt oss mycket av det arbetet och då var det inte fråga om det skulle komma en ny läcka, utan när. Jag tror det kan komma ännu fler, säger Margareta Nyström till SVT.

Paradisläckan består av miljontals dokument som har lämnats till den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung , som delat med sig till det globala journalistnätverket ICIJ. Från Sverige har TT, SVT:s Uppdrag granskning och SVT Nyheter deltagit.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons